Kešu v mléčné čokoládě 500g

227 Kč 454 Kč / 1 kg
Skladem (4 ks)

Křupavé jádro obalené v sametově kvalitní mléčné čokoládě. Skvělá odměna na konci dne, do jogurtu nebo když si chcete jen tak udělat radost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kešu v mléčné čokoládě 500g

Jemná, máslová chuť kešu ořechů spojená s hladkou vrstvou kvalitní mléčné čokolády. Tato kombinace je sázkou na jistotu pro každého, kdo si chce jen tak zamlsat, ozdobit dezert nebo si připravit sladkou svačinu. Křupavé jádro a jemně se rozpouštějící čokoláda vytváří chuťový zážitek, ke kterému se budete rádi vracet.

Původ a zpracování

Kešu ořechy pocházejí z teplých tropických oblastí, kde dozrávají do své typické chuti. Po sklizni a zpracování jsou jádra obalována v poctivé vrstvě mléčné čokolády s příjemným podílem kakaa, která se vyznačuje hladkou texturou a vyváženou sladkostí.

Jak je využijete v kuchyni

  • Jako rychlou sladkou pochoutku ke kávě nebo čaji.
  • Nasekané na hrubo je použijte na ozdobu dortů, cheesecaků nebo zmrzlinových pohárů.
  • Přidejte je do domácí granoly nebo ovesné kaše pro sladký a křupavý prvek.
  • Zkombinujte je s jinými ořechy a sušeným ovocem a vytvořte si vlastní luxusní studentskou směs.
  • Použijte je jako nečekanou ingredienci při pečení cookies nebo brownies.

Tipy a recepty na ochutnání

Rychlé kombinace

  • V misce s lyofilizovanými malinami, které dodají sladkosti příjemnou kyselost.
  • Společně s nesolenými mandlemi a plátky kokosu.
  • Podávané k odpolední kávě pro rychlé doplnění energie.

Jednoduché recepty

Lámaná čokoláda s kešu a ovocem
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete rozehřátou hořkou čokoládu. Ihned ji posypte kešu v mléčné čokoládě, sušenými brusinkami nebo jiným ovocem a nechte v chladu zcela ztuhnout. Poté čokoládu nalámejte na nepravidelné kusy a podávejte jako efektní a rychlý dezert.

Vylepšený snídaňový pohár
Do sklenice střídavě vrstvěte bílý jogurt, čerstvé ovoce (například banán nebo bobule) a nahrubo nasekané kešu v mléčné čokoládě. Poslední vrstvu ozdobte celými kusy a ihned podávejte. Vznikne tak rychlá a chutná snídaně nebo svačina, která potěší i na pohled.

Pár zajímavostí na závěr

  • Kešu ořech ve skutečnosti není ořech, ale semeno, které roste na konci plodu, známého jako kešu jablko.
  • Syrové kešu ve skořápce obsahuje toxickou pryskyřici, a proto se musí před konzumací vždy tepelně upravit.
  • Mléčná čokoláda byla vynalezena ve Švýcarsku v 70. letech 19. století, když Daniel Peter přidal do čokolády sušené mléko.
  • Kvalitní mléčná čokoláda se pozná podle hladké textury a obsahu kakaové sušiny, který by měl být alespoň 25–30%.

Složení a další informace

Složení : Mléčná čokoláda 63%,(cukr, sušené polotučné mléko, kakaová hmota, kakaové máslo, sušená syrovátka, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilkové aroma), kešu ořechy jádra 35%, (kešu ořechy jádra, slunečnicový olej), glukózový sirup, emulgátor E414, leštící látka E904.

Skladování: #SkladovaniOrechy#

Další Alergeny: výrobek může obsahovat oxid siřičitý, arašídy, skořápkové plody a sezam
#VarovaniCokolada#

Země původu: Holandsko

#GarantovanaMinTrvanlivost#

#VarovaniIbkFoto#

Výrobce/dovozce: #IBKadresa#

Výživové údaje na 100 g:
Parametr Hodnota
Energetická hodnota 2267/544 kJ/kcal
Bílkoviny 9 g
Tuky 34 g
   nasycené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 49 g
   z toho cukry 39 g
Vláknina - g
Sůl 0,14 g

#ChybyVTextu#

Doplňkové parametry

Kategorie: Oříšky v čokoládě
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 8592459008390
MinTrvanlivost: 2.3.2026
hmotnost: 500g
BIO: 0
druh ořechu: kešu

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 21.8.2025
+ Vynikající
- Návykové - jeden kus nikdy nestačí

Kešu v mléčné čokoládě je klasika, která nikdy nezklame.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výrobce:

IBK TRADE a.s., Dolanská 7/337, 161 00 Praha 6

IČO: 07361092