Mandle jádra loupaná (500g)

Novinka HOS Reálné foto
150 Kč 300 Kč / 1 kg
Objednáno u dodavatele
Můžeme doručit do:
6.10.2025

Hladké a bez slupky, připravené na vaše sladké i slané nápady. Jsou ideální na pečení, do salátů nebo jen tak na mlsání, když máte chuť na něco jemného.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jádra loupaná (500g)

Hladká, jemně nasládlá a připravená pro jakýkoli váš kulinářský nápad. Tyto mandle zbavené slupky mají máslovou chuť a jsou neuvěřitelně univerzální. Můžete je rovnou chroupat, přidat do ranní kaše nebo z nich vytvořit základ pro pečení dezertů a výrobu domácího marcipánu.

Původ a zpracování

Mandloně, z nichž tato jádra pocházejí, se pěstují v teplých oblastech po celém světě, s původem sahajícím do západní a střední Asie. Jádra se po sklizni krátce spaří horkou vodou (blanšírují), díky čemuž lze snadno mechanicky odstranit jejich hnědou slupku a odhalit tak hladké, světlé jádro.

Jak je využijete v kuchyni

  • Rozmixujte je s vodou na přípravu čerstvého domácího mandlového mléka.
  • Namelte je najemno a získejte mandlovou mouku pro bezlepkové pečení.
  • Nasekejte je nebo je použijte celé na ozdobu koláčů, dortů a dezertů.
  • Opečte je nasucho na pánvi a posypte jimi zeleninové saláty nebo krémové polévky.
  • Jsou základní surovinou pro výrobu domácího marcipánu nebo italských makronek.

Tipy a recepty na ochutnání

Rychlé kombinace

  • Smíchané se sušenými meruňkami a kousky hořké čokolády pro rychlý snack.
  • V misce s bílým jogurtem a pokapané medem.
  • Společně s čerstvými fíky a kouskem sýra brie.

Jednoduché recepty

Domácí mandlové mléko
Hrnek loupaných mandlí namočte přes noc do vody. Ráno vodu slijte, mandle propláchněte a vložte do výkonného mixéru se čtyřmi hrnky čerstvé vody. Mixujte na vysoké otáčky asi 1–2 minuty, dokud nevznikne bílé mléko. Nakonec ho přeceďte přes jemné plátýnko nebo sítko a uchovávejte v lednici.

Pražené mandlové plátky
Loupané mandle nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem nebo na suchou pánev. Opékejte je na mírném stupni (v troubě při 160 °C) několik minut, dokud nezačnou zlátnout a vonět. Pravidelně je kontrolujte, protože se snadno spálí. Použijte je na ozdobu dezertů nebo k posypání salátů.

Pár zajímavostí na závěr

  • Mandle z botanického hlediska není ořech, ale semeno plodu, který se nazývá peckovice. Je tedy příbuzná meruňkám či broskvím.
  • Mandloně byly jedny z prvních stromů, které člověk začal pěstovat; archeologické nálezy z Jordánska dokládají jejich pěstování již v rané době bronzové.
  • Existují dva základní druhy mandlí – sladké, které běžně jíme, a hořké, které jsou v syrovém stavu jedovaté a využívají se jen v malém množství pro výrobu extraktů.
  • Loupání mandlí (blanšírování) zjemňuje jejich chuť a jsou díky němu lépe stravitelné.

Složení a další informace

Složení: Mandle jádra loupaná

Skladování: #SkladovaniOrechy#

Další Alergeny: výrobek může obsahovat arašídy, skořápkové plody, sezam a lepek

Země původu: USA

#GarantovanaMinTrvanlivost#

#VarovaniIbkFoto#

Výrobce/dovozce: #HOSadresa#

Výživové údaje na 100 g:
Parametr Hodnota
Energetická hodnota 2544/615 kJ/kcal
Bílkoviny 24,6 g
Tuky 53,5 g
   nasycené mastné kyseliny 4,08 g
Sacharidy 13,9 g
   z toho cukry 3,8 g
Vláknina - g
Sůl 0,01 g

#ChybyVTextu#

Doplňkové parametry

Kategorie: Oříšky přírodní - natural
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 8594008800271
MinTrvanlivost: 29.1.2026
BIO: 0
druh ořechu: mandle
hmotnost: 500g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

HOSOVA OBCHODNÍ SPOLEČNOST spol. s r.o.