Medová chilli hořčice hot 200ml

160 Kč
Skladem (1 ks)

Nejdřív pohladí sladkostí, pak příjemně štípne. Skvěle se hodí ke klobáskám, sýrům nebo jako tajná přísada do salátové zálivky, která to celé rozjede.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Medová chilli hořčice hot 200ml

Poctivá hrubozrnná hořčice se potkala se sladkým medem a vyzvala na souboj pálivé chilli. Výsledkem je chuť, která je zároveň jemná i ostrá. Hodí se k čemukoli z grilu, do poctivého sendviče nebo jen tak na lžičku, když je chuť na něco speciálního.

Původ a zpracování

Základ tvoří hrubozrnná hořčice zpracovaná za studena, aby si uchovala svou autentickou chuť. Je slazená medem od včelaře z Jižní Moravy a dochucená bílým vínem odrůdy Muškát moravský, černým Kampotským pepřem a špetkou chilli Trinidad Moruga Scorpion.

Jak je využijete v kuchyni

  • Jako glazuru na vepřovou panenku nebo kuřecí maso před pečením.
  • K dochucení klobás, párků nebo jiných uzenin.
  • Do dresinků na saláty, kterým dodá sladko-pálivý říz.
  • Jako základ do sendvičů, burgerů nebo wrapů.
  • K sýrovému prkénku, zejména k tvrdým a vyzrálým sýrům.

Tipy a recepty na ochutnání

Rychlé kombinace

  • Smíchejte s majonézou nebo zakysanou smetanou a vytvořte dip k pečeným bramborám.
  • Potřete jí preclík nebo kousek čerstvého chleba.
  • Přidejte lžičku do zálivky na salát z červené řepy a kozího sýra.

Jednoduché recepty

Pečená vepřová žebra v medové hořčici
Vepřová žebra osolte, opepřete a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C. Po hodině pečení je potřete medovou hořčicí smíchanou s trochou piva a pečte dalších 30–45 minut, dokud povrch nezkaramelizuje. Během pečení několikrát znovu potřete.

Salát s grilovaným hermelínem
Hermelín ogrilujte z obou stran. Připravte si salát z polníčku, rukoly a cherry rajčat. Z medové hořčice, olivového oleje a citronové šťávy umíchejte zálivku. Salát přelijte zálivkou a navrch položte grilovaný hermelín.

Pár zajímavostí na závěr

  • Paprička Trinidad Moruga Scorpion byla v roce 2012 zapsána do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější na světě, než byla překonána. Její pálivost přesahuje 2 miliony jednotek na Scovilleově stupnici (SHU).
  • Hořčičná semínka se jako koření používala už ve starověkém Římě. Římané je drtili a míchali s moštem z vinných hroznů, čímž vytvořili ranou verzi hořčice nazývanou "mustum ardens" (pálivý mošt).
  • Černý Kampotský pepř získává svou specifickou chuť díky tomu, že se mladé zelené kuličky pepře suší na slunci, během čehož fermentují a tmavnou.

Složení a další informace

Mírná pálivost (1% chilli).

Složení: bílé a černé hořčičné semínko (30%), bílé víno Muškát moravský, voda, med (13%), ocet (lihový kvasný), řepkový olej, sůl, Kampotský černý pepř, chilli Trinidad Moruga Scorpion (1%).  

Objem: 200ml

Obsahuje alergeny: bílé a černé hořčičné semínko

#GarantovanaMinTrvanlivost#
Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 2 měsíců.

Doplňkové parametry

Kategorie: HUHU Chilli
Hmotnost: 0.2 kg
MinTrvanlivost: 12.1.2026
objem: 200ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Huhuchilli - chuť na prvním místě!

U nás si vybere každý!

Naším cílem je vyrábět chilli produkty, tak abyste nejdříve ucítili chuť a poté pálivost. Naše výrobky připravujeme v širokém spektru pálivosti - od velmi jemných až po extrém v podobě chilli extraktu. Proto si u nás vybere úplně každý  -  začátečník i ocelový chilližrout!  V kuchyni rádi experimentujeme, neustále hledáme inspiraci a zkoušíme propojovat typicky české suroviny s netradičními chutěmi. Postupem času jsme tedy rozšířili náš sortiment z chilli omáček na výrobu ajvaru, cibulového čatní, pyré a nakládaného chilli. Významná část naší výroby je soustředěna na kimchi.

 Zaměřeno na kvalitu!

Naše chilli produkty vyrábíme z lokálních surovin, které odebíráme od regionálních dodavatelů (např. farma Ráječek Brno, zahradnictví Ferby  Pasohlávky, Sady Starý Lískovec). Všechny výrobky zpracováváme ručně bez jakýchkoliv chemických dochucovadel a konzervantů. Naše HUHU produkty vyrábíme s láskou v Brně.

  

A jak vlastně vzniklo Huhu? Na počátku bylo chilli, jak jinak!

Jednoho krásného dne v roce 2012 se začal psát můj chilli příběh. Od kamaráda Mařena jsem dostal chilli papričku Dorset Naga, která byla tak pálivá, že ji nebylo možné sníst na jeden zátah. Rozhodl jsem se proto z této papričky vyrobit omáčku na zeleninovém základu. Výslednou experimentální chilli omáčku jsem dal ochutnat přátelům, kterým natolik zachutnala, že si ji u mě začali pravidelně objednávat. A tak to všechno začalo. A proč Huhu? Název je odvozen ze zkomoleniny mého příjmení, která vznikla ve skautu, kde jsem měl přezdívku Huhulák.

 

Tomáš Hinduliak