Kešu jádra pražená solená 1000g
PPL: | 55/95Kč |
Zásilkovna: | 90Kč |
Dobírka | +40Kč |
Detailní popis produktu
Kešu jádra pražená solená 1000g
Jemná, máslová chuť a příjemná křupavost, to vše podtržené špetkou soli. Tato pražená kešu jádra jsou klasikou, která se hodí pro každou příležitost. Ať už si je nasypete do misky k večernímu filmu, nabídnete návštěvě, nebo je použijete jako slanou tečku v kuchyni, jejich chuť vás nezklame.
Původ a zpracování
Kešu jádra pocházejí z tropických oblastí, kde rostou na stromech ledvinovníku západního. Po sklizni se jádra opatrně vyjímají ze skořápky, praží se, aby se plně rozvinula jejich chuť, a na závěr se lehce osolí pro dokonalou rovnováhu.
Jak je využijete v kuchyni
- Nasekejte je a přidejte do zeleninových salátů pro křupavou texturu a slaný akcent.
- Použijte je jako posyp na hotová asijská jídla, jako jsou kari nebo smažené nudle.
- Rozdrťte je a vytvořte z nich slanou krustu na pečené kuřecí maso nebo rybu.
- Vhoďte je do pánve při restování zeleniny pro zajímavější chuťový profil.
- Podávejte je samotné jako rychlý snack nebo součást oříškových směsí.
Tipy a recepty na ochutnání
Rychlé kombinace
- Smíchané se sušenými brusinkami nebo meruňkami pro sladko-slanou chuť.
- Jako doplněk na sýrové prkénko, obzvláště k jemným a krémovým sýrům.
- V kombinaci s kousky kvalitní hořké čokolády.
Jednoduché recepty
Křupavá posypka na asijský salát
Nahrubo nasekejte hrst solených kešu ořechů. Připravte si salát z čerstvého zelí, mrkve, okurky a koriandru. Vše zalijte lehkou zálivkou z limetkové šťávy a sezamového oleje a nakonec bohatě posypte nasekanými kešu. Jejich slaná chuť a křupavost dodají salátu nový rozměr.
Rychlá kešu omáčka na těstoviny
Hrnek kešu ořechů zalijte horkou vodou a nechte asi 20 minut změknout. Poté vodu slijte a ořechy rozmixujte s trochou čerstvé vody (přilévejte postupně), stroužkem česneku a lžící lahůdkového droždí do hladkého krému. Protože jsou kešu již slané, ochutnejte a případně dosolte jen velmi opatrně. Omáčku vmíchejte do uvařených těstovin.
Pár zajímavostí na závěr
- Kešu jádro je ve skutečnosti semeno, které roste na konci plodu zvaného "kešu jablko".
- Surová kešu jádra jsou uzavřena ve skořápce, která obsahuje dráždivou pryskyřici, proto se musí před konzumací tepelně zpracovat.
- Strom, na kterém kešu roste, se jmenuje ledvinovník západní, a to právě díky typickému tvaru jader připomínajícímu ledvinu.
- Mezi největší producenty kešu patří Vietnam, Indie a Pobřeží slonoviny.
Složení a další informace
Složení : Jádra kešu ořechy pražená 98%, sůl 1,5%, rostlinný řepkový olej 0,5%. Skladování: #SkladovaniOrechy# Další Alergeny: výrobek může obsahovat arašídy, skořápkové plody, sezam a lepek Země původu: Česká republika #GarantovanaMinTrvanlivost# #VarovaniIbkFoto# Výrobce/dovozce: #HOSadresa# |
Výživové údaje na 100 g:
|
#ChybyVTextu#
Doplňkové parametry
Kategorie: | Oříšky solené |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 8594008802527 |
MinTrvanlivost: | 4.5.2026 |
hmotnost: | 1000g |
BIO: | 0 |
druh ořechu: | kešu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
HOSOVA OBCHODNÍ SPOLEČNOST spol. s r.o.