Detailní popis produktu
Lísková jádra pražená blanšírovaná 1000g
známá také jako oříšky z lískových ořechů, jsou oblíbenou ingrediencí v kuchyni pro jejich bohatou chuť. Pocházejí z lískovníku, který je rozšířený především v Evropě a Turecku. Lískové oříšky mají bohatou, oříškovou chuť a jsou skvělé jak v sladkých, tak v slaných receptech.
Složení: Jádra lískových ořechů pražená blanšírovaná.
Skladování: #SkladovaniOrechy#
Další Alergeny: výrobek může obsahovat arašídy, skořápkové plody, sezam a lepek
Země původu: ČR
#GarantovanaMinTrvanlivost#
#VarovaniIbkFoto#
Výrobce/dovozce: #HOSadresa#
|
Výživové údaje na 100 g:
Parametr |
Hodnota |
Energetická hodnota |
2869/696 kJ/kcal |
Bílkoviny |
14,4 g |
Tuky |
66,5 g |
nasycené mastné kyseliny |
6,3 g |
Sacharidy |
14,3 g |
z toho cukry |
5,0 g |
Vláknina |
- g |
Sůl |
0 g |
|
|
|
Lísková jádra pražená blanšírovaná 1000g
Lísková jádra lze použít v celé řadě pokrmů. Jsou vynikající pro přidání do pečiva, jako jsou chleby, muffiny a dorty, kde přinášejí bohatou chuť a zajímavou texturu. Také se skvěle hodí do čokoládových dezertů, jako jsou truffles nebo brownies. V slaných aplikacích mohou být opražené a přidány do salátů nebo použity jako součást nádivky. Lísková jádra jsou také základem pro výrobu lískooříškového másla, které je lahodným doplňkem k snídaním a dezertům.
Recepty
Domácí lískooříškové máslo
Ingredience: 2 šálky lískových jader, špetka soli, 1-2 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelné). Postup: Lísková jádra opražte na suché pánvi nebo v troubě při 180°C asi 10 minut, dokud lehce nezhnědnou a nezačnou vonět. Nechte je vychladnout, pak oloupejte slupku třením mezi dlaněmi nebo v čisté kuchyňské utěrce. Oříšky dejte do mixéru, přidejte špetku soli (a sladidlo, pokud používáte) a mixujte, dokud směs nezíská hladkou a krémovou konzistenci.
Salát s opraženými lískovými jádry
Ingredience: Směs listových salátů, 1/4 šálku opražených lískových jader, kousky parmazánu, tenké plátky hrušky, olivový olej, balsamikový ocet. Postup: Opražte lísková jádra na suché pánvi dozlatova. Na talíři kombinujte listové saláty, přidejte opražená lísková jádra, plátky hrušky a parmazán. Zalijte olivovým olejem a balsamikovým octem.
Zajímavosti
- Lískovník je opadavý keř nebo malý strom, který může produkovat oříšky již ve třech až čtyřech letech po výsadbě.
- Lískové oříšky byly ceněny už v pravěkých dobách pro svou výživovou hodnotu a byly součástí stravy mnoha starověkých civilizací.
- Turecko je jedním z největších producentů lískových oříšků na světě.
Lísková jádra nabízejí skvělou příležitost jak pro sladké, tak pro slané gastronomické experimenty. Jejich jedinečná chuť a textura mohou obohatit řadu pokrmů, od jednoduchých snídaní po sofistikované dezerty.
#ChybyVTextu#
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
HOSOVA OBCHODNÍ SPOLEČNOST spol. s r.o.