Průvodce světem pesta a středomořské chuti Jsou malá, nenápadná, ale chuťově naprosto jedinečná. Piniové oříšky, často označované jen jako pinie, jsou tajnou ingrediencí mnoha slavných středomořských receptů, v čele s legendárním italským pestem. Jejich jemná máslová chuť a krémová textura z nich činí luxusní surovinu, která dokáže proměnit i obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. Chuťový profil, který promění jídlo Chuť piniových oříšků je velmi specifická a odlišuje se od ostatních ořechů. Je ...
Vše o oříšcích
Výpis článků
Průvodce světem jemné máslové chuti Představte si sladšího, jemnějšího a krémovějšího příbuzného vlašského ořechu. To jsou pekanové ořechy – poklad amerického kontinentu, který si díky své lahodné chuti a všestrannosti získal srdce gurmánů po celém světě. Ačkoliv jsou hvězdou především v amerických dezertech, jejich kulinářský potenciál je mnohem širší. Chuťový profil, který si zamilujete Hlavní předností pekanových ořechů je jejich jedinečná chuť. Je bohatá, máslová a přirozeně nasládlá, bez...
Průvodce světem máslové chuti a křupavé jemnosti Jsou často označovány za "krále ořechů" a jejich luxusní pověst je naprosto zasloužená. Makadamové ořechy jsou ceněné pro svou jedinečnou, jemnou chuť a neobyčejně krémovou texturu, která je odlišuje od všech ostatních druhů. Pojďte s námi objevit kulinářský potenciál těchto výjimečných plodů a zjistit, proč jsou považovány za skutečnou delikatesu. Chuťový profil, který si nespletete Chuť makadamových ořechů je jejich největší devizou. Je bohat...
Jak blanšírování a pražení probouzí dokonalou chuť Představte si intenzivní, nasládlou oříškovou chuť bez jakékoliv hořkosti a s dokonalou křupavostí. Přesně taková jsou pražená a blanšírovaná lísková jádra. Jedná se o prémiovou surovinu pro každého, kdo hledá čistou esenci lískového oříšku, ať už pro výrobu domácích krémů, luxusních dezertů, nebo jen tak na mlsání. Co znamená "blanšírované" a "pražené"? Tyto dva procesy jsou klíčem k dokonalé chuti a textuře lískových jader. Blanšírování pr...
Od jemné suroviny po lahodné speciality Jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů na světě, ceněné pro svou jemnou máslovou chuť a neuvěřitelnou všestrannost. Kešu ořechy jsou skutečným pokladem, který si našel cestu do sladkých dezertů, krémových omáček i slaných snacků. Pojďme společně objevit všechny jejich lahodné podoby, od čistě přírodních jader až po speciality obalené v čokoládě. Co je dobré vědět o kešu ořeších? Kešu se pyšní jedinečným chuťovým profilem – jsou jemné, máslové a přirozeně...
Od přírodní suroviny po slaný snack Jsou to malé zelené poklady, ceněné pro svou jedinečnou chuť, krásnou barvu a neuvěřitelnou všestrannost. Pistácie, někdy přezdívané "zelené zlato", patří mezi nejoblíbenější ořechy na světě. Ať už si je vychutnáváte jako slanou pochoutku k vínu, nebo je používáte jako luxusní ingredienci při pečení, jejich chuť je nezaměnitelná. Pojďme společně objevit dvě hlavní podoby, ve kterých si je u nás můžete dopřát. Co dělá pistácie tak jedinečnými? Jejich chuťový...
Jemná máslová chuť z amazonského pralesa Představte si jeden z největších ořechů světa, který se pyšní nezaměnitelnou chutí a texturou. To jsou para ořechy, známé také jako brazilské ořechy. Jejich velká jádra a jemná, téměř krémová chuť z nich činí jedinečný kulinářský doplněk, který dokáže obohatit sladké i slané pokrmy a zároveň poslouží jako vydatná svačina. Chuťový profil a textura Chuť para ořechů je jejich největší devizou. Je jemná, máslová, krémová a s lehkým, přirozeně nasládlým pod...
Průvodce od přírodních jader po gurmánské speciality Jsou královnou ořechů, univerzálním pomocníkem v kuchyni a oblíbenou pochoutkou po celém světě. Mandle si díky své jemné chuti a neuvěřitelné všestrannosti získaly pevné místo v našich spížích. Ať už je máte rádi jen tak, solené k vínu, nebo v objetí čokolády, jejich svět je mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Pojďme společně objevit všechny jejich lahodné podoby. Základ, na kterém vše stojí: Přírodní mandle Všechny speciality zač...
Pestrý a křupavý snack, který zaujme na první pohled Hledáte něco víc než jen obyčejné slané brambůrky nebo oříšky? Ponořte se do světa chutí s naší slanou Čínskou směsí. Tento vizuálně atraktivní a chuťově rozmanitý snack je ideální volbou pro ty, kdo chtějí objevovat nové kombinace a dopřát si něco skutečně originálního. Je to pochoutka, která zaujme na první pohled a potěší na první ochutnání. Co se skrývá v naší Čínské směsi? Naše Čínská směs je pečlivě sestavený mix různých křupavýc...
Průvodce od přírodní chuti po pikantní snacky Jsou hvězdou každé oslavy, základem lahodného másla a neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Arašídy, známé také jako burské oříšky, patří mezi nejpopulárnější pochutiny na světě. Jejich rozmanitost je ale mnohem větší, než se na první pohled zdá. Pojďte s námi objevit svět arašídů – od jejich čisté přírodní chuti až po křupavé a pikantní varianty v těstíčku. Co je dobré vědět o arašídech? Arašídy mají charakteristickou, lehce nasládlou a výraz...
Průvodce od pečení po saláty Jsou klasikou našich babiček, stálicí vánočního cukroví a nepostradatelnou součástí mnoha moderních receptů. Vlašské ořechy jsou jedním z nejznámějších a nejvšestrannějších ořechů, které mají své pevné místo v kuchyních po celém světě. Jejich charakteristická chuť a křupavá textura z nich činí ideálního partnera pro sladké i slané pokrmy. Chuťový profil a textura Vlašské ořechy se vyznačují plnou, zemitou a máslovou chutí. Jejich typickým znakem je také lehký názn...
Kdy je sklizeň a jak poznat skutečnou čerstvost? Zajímá vás, kdy se na vašem stole objeví Vlašské ořechy 2025? S příchodem podzimu se mnozí těší na novou úrodu, ale cesta ořechu ze stromu až k vám domů je delší a složitější, než se může zdát. Pojďme se společně podívat na celý proces a odhalit, co všechno se skrývá za pojmem "čerstvé ořechy". Kalendář sklizně: Kdy se ořechy sbírají? Vlašské ořechy v našich podmínkách V České republice a okolních zemích probíhá hlavní sklizeň vlašských ořechů...
