Mandle v mléčné čokoládě 500g
Kód: 147Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Amygdalus communis) rostoucí převážně v subtropech.
Označuje jako oříšek, botanicky je však mandloň peckovice. Mandle jsou vývozním artiklem řady zemí, jako je Kalifornie (70% světové výroby) dále pak v Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.
Výška rostliny dosahuje 6 metrů, má ráda lehké a humózní půdy. Kvete v rozmezí března až května. Období sběru je červenec a srpen. Sklizeň z jednoho stromu může činit 50 až 60 kg mandlí. Rozlišujeme dva druhy mandlí: hořké - semena amygdalin amarum a sladké - semena amygdalin dulcis. Bohužel jsou od sebe oba druhy velmi těžce rozpoznatelné. Hořké mandle mají vyšší obsah amygdalinu, který má na svědomí hořkou chuť. Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Největší účinek mají mandle, pokud je jíme přírodní, neloupané a tepelně neupravované.
přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost cizích příměsí a těles.
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
balení 500g
Složení: mléčná čokoláda 68% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sušená syrovátka, sušené plnotučné mléko, mléčný tuk, emulgátor E322, glukozový sirup, vanilin), mandle 29% slunečnicový olej, E414, E904,
Skladujte v suchu,
Výrobek může obsahovat alergeny: arašídy, jiné skořápkové plody, SO2 a sezam,
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu: Holandsko
výživové hodnoty na 100g:
Energie 2223kJ/534kcal
Tuky 34g, z toho nasycené mastné kyseliny 12G,
Sacharidy 43g
z toho cukry 41g
vláknina 5g
Bílkoviny 10g
sůl 0,08g
Doplňkové parametry
Kategorie: | oříšky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |