Pekanové ořechy jádra 500g

270 Kč 540 Kč / 1 kg
Skladem (7 ks)

Jemná, máslová chuť a příjemná křehkost, která se hodí téměř ke všemu. Zkuste je v salátu, na koláči nebo na listovém těstíčku s javorovým sirupem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pekanové ořechy jádra 500g

Jemně nasládlé, s máslovou chutí a příjemným křupnutím. Pekanové ořechy jsou univerzální surovinou, která se hodí do ranní kaše, odpoledního koláče i večerního salátu. Jejich chuť je natolik výrazná, že si je můžete vychutnat i jen tak samotné jako rychlou svačinu.

Původ a zpracování

Pekanové ořechy jsou plody mohutného stromu, ořechovce pekanového, který pochází ze Severní Ameriky. Po sklizni se ořechy vyloupnou ze skořápky, aby zůstala jen čistá jádra připravená k dalšímu použití v kuchyni.

Jak je využijete v kuchyni

  • Přidejte je nasekané do těsta na sušenky, brownies nebo tradiční americký pekanový koláč.
  • Opečte je nasucho na pánvi a posypte jimi zeleninový salát, například s kozím sýrem a červenou řepou.
  • Obohaťte jimi snídaňovou ovesnou kaši, granolu nebo bílý jogurt s medem.
  • Rozdrťte je a použijte jako křupavou krustu na pečené kuřecí maso nebo rybu.
  • Vychutnejte si je samotné nebo ve směsi s jinými ořechy a sušeným ovocem.

Tipy a recepty na ochutnání

Rychlé kombinace

  • S kousky hořké čokolády a sušenými brusinkami pro vyváženou sladko-kyselou chuť.
  • Pokapané javorovým sirupem a lehce posypané skořicí.
  • V kombinaci s plátky zralé hrušky a kouskem modrého sýra.

Jednoduché recepty

Kandované pekanové ořechy
V misce smíchejte jeden bílek s lžící vody a vyšlehejte do lehké pěny. Přidejte lžíci javorového sirupu, špetku skořice a promíchejte. Vsypte pekanové ořechy a dobře je ve směsi obalte. Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 °C dozlatova (cca 15–20 minut).

Rychlé batátové pyré s pekanovým posypem
Uvařené a oloupané batáty rozmačkejte s kouskem másla a trochou smetany na hladké pyré. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. Před podáváním posypte pyré nahrubo nasekanými pekanovými ořechy, které jste krátce opekli na suché pánvi, aby se rozvoněly.

Pár zajímavostí na závěr

  • Pekanový ořech není z botanického hlediska pravý ořech, ale pecka, podobně jako meruňka nebo třešeň.
  • Jeho název pochází z jazyka indiánského kmene Algonkinů, kde slovo "pecan" označovalo ořechy, k jejichž rozbití je potřeba kámen.
  • Ořechovec pekanový je dlouhověký strom, který začíná plodit až kolem dvacátého roku života, ale může se dožít i 300 let.
  • Pekanové ořechy si oblíbili i otcové zakladatelé USA – Thomas Jefferson je sázel na svých pozemcích a George Washington je od něj dostal darem.

Složení a další informace

Složení: Pekanové ořechy jádra

Skladování: #SkladovaniOrechy#

Další Alergeny: výrobek může obsahovat arašídy, skořápkové plody, sezam, lepek

Země původu: USA

#GarantovanaMinTrvanlivost#

#VarovaniIbkFoto#

Výrobce/dovozce: #HOSadresa#

Výživové údaje na 100 g:
Parametr Hodnota
Energetická hodnota 2933/712 kJ/kcal
Bílkoviny 12,1 g
Tuky 69,6 g
   nasycené mastné kyseliny 6,54 g
Sacharidy 13,7 g
   z toho cukry 4,2 g
Vláknina - g
Sůl 0 g

#ChybyVTextu#

Doplňkové parametry

Kategorie: Oříšky přírodní - natural
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 8594008802626
MinTrvanlivost: 11.3.2026
hmotnost: 500g
BIO: 0
druh ořechu: pekanové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

HOSOVA OBCHODNÍ SPOLEČNOST spol. s r.o.