Pistácie pražené solené (500g a 1000g)

Kód: 67 68 Zvolte variantu
420 Kč 220 Kč od 220 Kč
Skladem (5 ks) Skladem (11 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

... 9/10 manikérek doporučuje naše Pistácie ! 

Pistácie pravá (Pistacia vera) - řečík pistáciový neboli pistácie patří do čeledi ledvinovníkovitých. Plody této prastaré kulturní rostliny znali už staří Řekové. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Strom plodící oříšky pochází ze suchých oblastí Střední Asie, kde doposud roste planě. Kulturní odrůdy se dnes pěstují především v Turecku, Íránu, Itálii, Sýrii, Řecku a Tunisu. Největší vývozcem pistácií, které se v současnosti vyváží do celého světa a tedy i do Evropy je z Kalifornie. 

Výška rostliny dosahuje 9 metrů a kvete od května do června. Doba sběru je září až říjen. Pistácie bývají většinou nejdražší ořechy, které se na trhu nabízejí. Pistáciový strom se dožívá 200 až 300 let. Pistácie nejsou příliš náročné na půdu. V teplejších zemích jsou vhodnou plodinou pro chudé, suché horské půdy, kde nelze jiné, na trhu často méně ceněné druhy ořechů pěstovat. Bývá oblíbenou potravou ptáků a savců. 

Zrající trsy se postupně odřezávají, plody sušíme. Nejlépe se skladují i se skořápkou, která se při pražení sama otevře. Mohou se jíst i syrové, ale častěji se praží a solí. 

Země původu: USA

Složení : Pistácie přažené, sůl

Skladování: Pistáciové oříšky stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti do 70% . Nevystavujte slunečním paprskům.

výrobek může obsahovat SO2, sezam, arašídy, skořápkové plody

výživové hodnoty na 100g: 

Energie 2601/ 627 kcal

tuky 52g, z toho nasycené mastné kyseliny 6g

Sacharidy 15g z toho cukry 7g

bílkoviny 20g, sůl 1,5g

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení