Mandle v hořké čokoládě 500g

Kód: 151
160 Kč –6 %
mandle v hořké čokoládě
160 Kč –6 % 150 Kč
Skladem (9 ks)

... naprostá mandlová "pecka" v hořké čokoládě

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Amygdalus communis) rostoucí převážně v subtropech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Označuje jako oříšek, botanicky je však mandloň peckovice. Mandle jsou vývozním artiklem řady zemí, jako je Kalifornie (70% světové výroby) dále pak v Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Výška rostliny dosahuje 6 metrů, má ráda lehké a humózní půdy. Kvete v rozmezí března až května. Období sběru je červenec a srpen. Sklizeň z jednoho stromu může činit 50 až 60 kg mandlí. Rozlišujeme dva druhy mandlí: hořké - semena amygdalin amarum a sladké - semena amygdalin dulcis. Bohužel jsou od sebe oba druhy velmi těžce rozpoznatelné. Hořké mandle mají vyšší obsah amygdalinu, který má na svědomí hořkou chuť. Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Největší účinek mají mandle, pokud je jíme přírodní, neloupané a tepelně neupravované.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost cizích příměsí a těles.
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit. 

Složení : hořká čokoláda 70%, kakaová hmota, cukr , kakaové máslo , sojový lecitin, E476 (vanilin) jádra sladkých mandlí 28%, arabksá guma, šelak. 

skladujte v suchu. chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

výrobek může obsahovat arašídy, SO2, jiné ořechy, sezam.

výživové hodnoty na 100g : energie: 2350kJ/562 kcal, tuky 39,1g, z toho nasycené mastné kyselin : 16,4g, sacharidy 38,8g z toho cukry : 32,3 vláknina 8,5g bílkoviny 9,4g , sůl 0,01h

 

Doplňkové parametry

Kategorie: oříšky
Hmotnost: 0.5 kg