Jablka kroužky 1000g

Kód: 98
Neohodnoceno
Značka: IBK
210 Kč
Skladem (2 ks)

... produkt křížaloidního typu, věčná klasika která vždy potěší a nikdy neurazí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě.

Jablko doprovází člověka od počátku historie. Dokonce prvotní hřích lidského pokolení, utržení plodu ze stromu poznání, bývá tradičně spojován s jablkem. Všudypřítomnost jabloní a jablek vedla po r. 1989 ke značné devalvaci jejich hodnoty.  Tisíce jabloní v sadech i jiných místech Česka bylo vykáceno anebo ošetřovatelsky zanedbáno tak, že jejich úrodnost klesla na zlomek původního stavu. Spolu s likvidací zařízení na zpracování jablek to znamenalo, že cena ovoce, která by mohla být minimální, je dnes na trhu v  ČR v průměru vyšší než cena banánů nebo pomerančů.

Plody dozrávají na konci léta nebo na podzim. Pozdní odrůdy se dají dobře skladovat, ve vhodných podmínkách vydrží až do jara. Mezi největší vývozce patřila Čínská lidová republika, Chile, Itálie, Francie, Spojené státy americké a Rusko.

Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje a aroma do různých jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě.

Sušení patří k nejstarším způsobům konzervace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.

Jablka jsou výtečným zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů ovocných kyselin a dalších přírodních látek. Pro sušení se používá pouze kvalitní vyzrálé ovoce. Ovoce je sušené, nepoužívá se oxid siřičitý na zvýšení trvanlivosti a uchování vzhledu. Používáme pouze cukr a kys. Citronovou. Ovoce je vhodné i pro malé děti.

Sušené jablka kroužky jsou nedoslazované.

Živiny: Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina, přirozeně bezlepkové.

Blahodárné účinky: Detoxikační, antioxidační, protirakovinné, pročišťující, posilují srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu,  upravují krevní tlak, pomáhají při zánětu a onemocnění střev.

Průměrné výživové hodnoty ve 100g: Energie 1017 kJ ( 241 kcal ), tuky: 1,6 g ( z toho nasycené mastné kyseliny: 0,03 g ), sacharidy: 57 g ( z toho cukry: 10,4 g ), vláknina: 8,7 g, bílkoviny: 1,4 g,sůl: 0,01 g.

Složení: Jablka 99,8%, kyselina citronová ( E330 ) 0,1%, konzervant E220 0,1%.

Skladovací podmínky: Skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: suché plody
Hmotnost: 1 kg