lyofilizované potraviny (sušené mrazem)

11 položek celkem
hrusky
55 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných hrušek připadá cca 500g čerstvých hrušek.

Kód: 798
Jahody 25g sušené mrazem
55 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných jahod připadá cca 500g čerstvých jahod.

Kód: 801
broskve
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných broskví připadá cca 750g čerstvých broskví.

Kód: 903
jablka
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných jablek připadá cca 550g čerstvých jablek.

Kód: 804
Švestky 25g sušené mrazem
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných švestek připadá cca 500g čerstvých švestek.

Kód: 807
Česnek prášek 25g sušený mrazem
65 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaného česneku připadá cca 300g čerstvého česneku.

Kód: 825
merun
65 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných meruněk připadá cca 650g čerstvých meruněk.

Kód: 888
boruv
80 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných borůvek připadá cca 700g čerstvých borůvek. Z lesa rovnou k Vám. Borůvky pochází z okolních lesů Dolní Moravy.

Kód: 891
Červená řepa 25g sušená mrazem
80 Kč

Na výrobu 100g lyofilizované řepy, připadá cca 800g čerstvé řepy.

Kód: 828
Maliny  25g sušené mrazem
90 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných malin připadá cca 700g čerstvých malin.

Kód: 819
Hlíva ústřičná 25g sušená mrazem
165 Kč

Na výrobu 100g lyofilizované hlívy, připadá cca 1000g čerstvé hlívy.

Kód: 822

Lyofilizace (sušení mrazem, vymrazení, vakuové sušení či mrazová sublimace) je metoda sušení založena na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě. Voda přestupuje z pevného skupenství (led) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k její přeměně na kapalnou fázi (vodu). Nedochází tak k poškození sušeného materiálu, které hrozí při zahrnutí kapalné fáze nebo vlivem vysoké teploty, jako je tomu při klasickém sušení.