lyofilizované potraviny (sušené mrazem)

9 položek celkem
rybiz
60 Kč

Na výrobu 100 g lyorybízu připadá cca 400 g čerstvého rybízu.

Kód: 947
hrusky
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných hrušek připadá cca 500g čerstvých hrušek.

Kód: 798
BANÁN LYOFILIZOVÁNO (SUŠENO MRAZEM)
65 Kč

Na výrobu 100 g lyofilizovaného ovoce připadá cca 420 g čerstvého ovoce

Kód: 1115
cesnek
65 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaného česneku připadá cca 300g čerstvého česneku.

Kód: 825
Švestky 25g sušené mrazem
65 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných švestek připadá cca 500g čerstvých švestek.

Kód: 807
broskve1
75 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných broskví připadá cca 750g čerstvých broskví.

Kód: 903
boruvky
90 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných borůvek připadá cca 700g čerstvých borůvek. Z lesa rovnou k Vám. Borůvky pochází z okolních lesů Dolní Moravy.

Kód: 891
Maliny  25g sušené mrazem
100 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných malin připadá cca 700g čerstvých malin.

Kód: 819
Ostružiny
100 Kč

Na výrobu 100 g lyoostružin připadá cca 670 g čerstvých ostružin.

Kód: 1121

Lyofilizace (sušení mrazem, vymrazení, vakuové sušení či mrazová sublimace) je metoda sušení založena na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě. Voda přestupuje z pevného skupenství (led) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k její přeměně na kapalnou fázi (vodu). Nedochází tak k poškození sušeného materiálu, které hrozí při zahrnutí kapalné fáze nebo vlivem vysoké teploty, jako je tomu při klasickém sušení.