lyofilizované potraviny (sušené mrazem)

8 položek celkem
hrusky
Kód: 798
55 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných hrušek připadá cca 500g čerstvých hrušek.

Kód: 798
Jahody 25g sušené mrazem
55 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných jahod připadá cca 500g čerstvých jahod.

Kód: 801
jablka
Kód: 804
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných jablek připadá cca 550g čerstvých jablek.

Kód: 804
Švestky 25g
Kód: 807
60 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných švestek připadá cca 500g čerstvých švestek.

Kód: 807
Česnek prášek 25g
65 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaného česneku připadá cca 300g čerstvého česneku.

Kód: 825
Červená řepa 25g sušená mrazem
80 Kč

Na výrobu 100g lyofilizované řepy, připadá cca 800g čerstvé řepy.

Kód: 828
Maliny  25g sušené mrazem
90 Kč

Na výrobu 100g lyofilizovaných malin připadá cca 700g čerstvých malin.

Kód: 819
Hlíva ústřičná 25g
165 Kč

Na výrobu 100g lyofilizované hlívy, připadá cca 1000g čerstvé hlívy.

Kód: 822

Lyofilizace (sušení mrazem, vymrazení, vakuové sušení či mrazová sublimace) je metoda sušení založena na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě. Voda přestupuje z pevného skupenství (led) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k její přeměně na kapalnou fázi (vodu). Nedochází tak k poškození sušeného materiálu, které hrozí při zahrnutí kapalné fáze nebo vlivem vysoké teploty, jako je tomu při klasickém sušení.